Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Φωτορεπορτάζ από την εκδρομή του Συλλόγου

Το Σάββατο 9 Μαΐου ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ολοήμερη εκδρομή στην Κορινθία. Γεμίσαμε 3 πούλμαν, σχεδόν 150 άτομα.

Πρώτος μας σταθμός Ακροκόρινθος και επίσκεψη στο κάστρο. Η ανάβαση στο κάστρο δύσκολη αλλά η θέα από ψηλά καταπληκτική.




Από ψηλά φαίνεται η πεδιάδα της Κορίνθου, η πόλη της Κορίνθου και το Ακρωτήρι Μελαγκάβι, το οποίο ήταν ο επόμενος σταθμός μας.  Επισκεφτήκαμε τον φάρο Μελαγκάβι και ξεναγηθήκαμε από τον φαροφύλακα. Μπήκαμε μέσα στο φάρο και ανεβήκαμε πάνω στον κλωβό. Η πρόσβαση ήταν με μια πολύ στενή και απότομη στοφογυριστή σκάλα και ανεβήκαμε με πολύ υπομονή σε ομαδούλες των 10 ατόμων. Ο αντιπρόεδρος του Συλλογου μας κος Λευτέρης Κατσιαούνης μας μίλησε για τους φάρους της Ελλάδας και τη σημασία τους για τη ναυσιπλοΐα. ο συγκεκριμένος φάρος χτίστηκε όταν φτιάχτηκε ο Ισθμός της Κορίνθου για να διευκολύνει το πέρασμα των καραβιών από τον Ισθμό.



Δίπλα στο φάρο είναι μια μικρή παραλία όπου βρίσκονται τα ερείπια του ναού της Ήρας. Η θέα από το ακρωτήρι όπου και να κοιτάξεις είναι μαγευτική. 


Στη συνέχεια πήγαμε στη λίμνη της Περαχώρας, όπου αράξαμε για ξεκούραση και φαγητό. Τα παιδιά κολύμπησαν στη λίμνη, παίξανε στην αμμουδιά, παίξανε μπάλα. Οι μεγάλοι χαλάρωσαν στα πεύκα και στα ταβερνάκια της περιοχής. Ο καιρός ήταν ιδανικός, μια όμορφη ζεστή ανοιξιάτικη μέρα. 


Τελευταίος σταθμός στο Λουτράκι, όπου σταματήσαμε για καφέ δίπλα στον καταρράκτη της φωτογραφίας. 

Φτάσαμε πίσω στο σχολείο το σούρουπο ξεθεωμένοι αλλά γεμάτοι από εικόνες, μυρωδιές και αναμνήσεις. Και του χρόνου να είμαστε περισσότεροι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου